5 Greseli majore in amenajari interioare si cum sa le eviti

parchet-laminat-living

Unul din motivele principale pentru care mulți propietari de case nu încep reamenajarea locuințelor este frica de a face o greșeală costisitoare. Pentru a vă oferi încredere în demararea propriului proiect de vis și pentru a vă ajuta să obțineți acest lucru la prima vedere, am făcut o listă cu cinci greșeli majore de proiectare care pot afecta întregul dvs. proiect. Acum veți ști ce si cum să cautati.

1. Alegerea vopselei înaintea textilelor principale

Chiar dacă vopseaua este în multe feluri una dintre cele mai importante părți ale designului dumneavoastra, nu înseamnă că ar trebui să fie în mod necesar primul lucru pe care îl alegeți.
Soluție: Odată ce v-ați stabilit o parte din textilele esențiale (covoare, perne, draperii, tapițerie etc.), este relativ ușor să alegeți o culoare armonioasa. Găsirea țesăturilor pe care le iubiți cu adevărat după ce ați vopsit deja pereții este mult mai dificilă.

living-modern-tapet-mov

parchet-laminat-living

2. Achiziționarea de mobilier fără măsurare

Un mobiler este greu de evaluat atunci când se află în vitrina unui showroom. De aceea proprietarii de case sunt uneori șocați să afle că frumoasa masută de cafea pe care au văzut-o într-un magazin arată ca și cum ar mânca întreaga cameră.
Soluție: Dacă știți ce dimensiuni vă trebuie, puteți lăsa numerele să vă ghideze atunci când ochii dvs. alearga spre iluzii. Măsurați (sau chiar marcați cu banda) zona disponibilă pentru fiecare piesă majoră, astfel încât să puteți găsi o gamă de dimensiuni acceptabile. Luați aceste măsurători împreună cu dvs. când faceți cumpărături de mobilier și nu depasititi dimensiunile maxime. Dacă găsiti o piesă de mobilier care nu se încadrează în intervalul dumneavostră de mărimi, întrebați producătorul dacă vine și în alte dimensiuni. Sau măsurați corpul de mobila si luați schita acasă, ca să vă asigurați ca sunteți mulțumit de alegerea facută.

Design-interior-parchet-stratificat

Mocheta-rezidentiala

3. Cumpararea întregului set

Vorbim despre achizitionarea de mobilier intr-un singur set, cum ar fi un dormitor sau mobila din living. Deși acest lucru poate fi o scurtătură spre realizarea unui stil coordonat fără prea multă grijă, rezultatele tind să aibă mai puțină atracție decât o mică amestecare. Dacă sunteți in căutarea unui apartament nou si vă gândiți cum să-l amenajați sperăm ca sfaturile nostre să vă îndrume spre alegerea perfectă!
Soluție: Stabiliți-vă pe o piesă majoră și căutați un producător diferit pentru un element care se coordonează fără a se potrivi perfect. Designul final va avea o aromă mai personală, una care nu poate fi găsită într-un catalog.
Tapet-vinil-Cristina-Masi-Angelica

perdele-si-draperii-moderne

4. Nu faceți niciodată o alegere îndrăzneață!

În timp ce nimeni nu dorește să-și petreacă weekendul reparând greșelile facute in weekendul trecut, teama de a face vreodată o decizie aventuroasă poate rezulta într-un spațiu care pare de neclintit sau nesatisfăcător.
Soluție: Mai riscați din când in când! Dacă alegeți o vopsea mai pretentioasa pentru pereți, puteți întotdeauna să-i acoperti cu piese brizante (cum ar fi ” white wall art “sau cu un mobilier în culori neutre) pentru a îmblânzi aspectul până când se simte viabil. Și dacă în cele din urmă culoarea te obosește, o poți schimba într-o zi.

Parchet Laminat parador Germania

Parchet-triplustratificat-Stejar-3S-Sugar-Karelia

5. Totul prea îndrăzneț!

Opusul greșelilor anterioare este să te aștepți ca fiecare piesă în care investești să fie in centrul atenției. Chiar și în spațiile foarte dramatice, unele elemente trebuie să fie simple pentru a evidentia piesele principale. Este exact ca la gătit: o rețetă minunată poate avea condimente exotice, dar are nevoie și de umila sare pentru un gust si o aromă completă.
Soluție: Dacă aveți o piesă artistică îndrăzneață sau draperii frumoase, lăsați alte piese (cum ar fi tapițeria din canapea sau mocheta) să se remarce prin simplitate.

perdele-si-draperii-living

idei-de-amenajare-living-modern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *