Istoria tapetului si livingurile moderne de azi

Tapetul este un element decorativ ce da viata peretilor de aproape 2000 de ani. Istoria tapetului incepe in China, tara care a inventat hartia. Prima data locuitorii marelui imperiu au inceput sa lipeasca hartie de orez pe peretii palatelor. In anul 105, la curtea imparatului Ts’ai Lun s-a inventat o modalitate de a fabrica hartie din resturi textile.

Tehnica prepararii hartiei a ajuns pe la mijlocul secolului al VIII-lea in tinuturile arabe. Cativa prizonieri chinezi au impartasit tainele tapetului, care s-au raspandit rapid in toata zona orientului mijlociu. Arabii au perfectionat acest mestesug, reusind sa inlocuiasca fibrele textile cu lemn sau bambus. Foaia de hartie a devenit mult mai fina si mult mai buna calitativ.

Europa a cunoscut tehnica fabricarii hartiei abia in secolul al XII-lea. Primele „modele de tapet” se numeau „helgen” si erau defapt niste suveniruri religioase. Cea mai veche bucata de hartie dateaza din anul 1418 si este o ilustratie a Fecioreai Maria. Se poate vedea si astazi la Biblioteca Regala din Bruxel.

Astazi tapetul este unul dintre cele mai elegante si moderne elemente de design, ce nu lipseste din livingurile extravagante sau din hotelurile si localurile cu pretentii, care doresc sa-si impresioneze clientii. Tapetul poate fi clasificat in 3 categorii, in functie de materialul din care este confectionat.: tapet vinil, tapet hartie si tapet textil.

Colectii de tapet din vinil

Tapet-vinil-Cristina-Masi-Angelica

Tapet-vinil-Cristina-Masi-Theodora-e1486894408873Tapet-vinil-verde-crem-floral-7905-Cristina-Masi-Lei

Tapet-vinil-Grand-Deco-Persian-Chic-2-1-e1486894604314

Colectii de tapet din hartie 

Tapet-hartie-Rasch-3-e1486894769248

Tapet-hartie-auriu-floral-5043-3-AV-Design-Exeption-2
 Colectii de tapet textil si pentru copii

Tapet-textil-Sentiant-Pure-Kolizz-ART-2

Tapet-vinil-Jack-n-Rose-Grand-Deco-2-e1486895805887

Tapet-camere-copii-Rasch-5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *