Cum alegi gresia si faianta in baie – sfaturi utile

Gresia si faianta pentru baie – o alegere dificila

Este dificil sa alegi gresia si faianta pentru baie? Nici o problema,te ajutam noi. Avand la dispozitie sute sau chiar mii de variante de placi de faianta si gresie pentru baie, este foarte dificil uneori sa faci o alegere. Pe langa problema alegerii culorii, se pune si problema alegerii modelului sau a dimensiunilor. Avand atatea incertitudini, cum alegi un model de gresie ceea ce ti se potriveste?

Gresia si faianta sunt cele mai folosite materiale pentru acoperirea pardoselilor si a peretilor din baie. Produsele sunt foarte practice, usor de intretinut si exista o varietate mare de modele si culori, astfel incat iti poti exprima cu usurinta stilul folosindu-le.

Gresie faianta baie
Gresie faianta baie

Inevitabil, cu totii ne dorim o baie cu gresie si faianta de cea mai buna calitate. Cel mai raspandit criteriu de selectie in tara noastra il constituie pretul. Am auzit in de multe ori persoane care cauta gresie si faianta ieftine, care trebuie sa fie insa, intotdeauna, de o calitate ridicata. Ieftin nu inseamna bun, acesta este o alta vorba bine cunoscuta la noi.

Pretul poate fi punctul de plecare, pentru ca acesta reflecta in mare masura felul in care gresia si faianta se vor comporta in timp. Pretul faiantei si gresiei reflecta materia prima folosita de producator, rezistenta, cat si brandul produsului. Pe piata exista nenumarate modele si preturi asa ca e bine sa luati in considerare si alte criterii dupa care sa va ghidati alegerea.

Faianta baie violet Tubadzin
Faianta baie violet Tubadzin

Un criteriu important in alegerea placilor ceramice din baie il constituie culoarea acestora. Datorita faptului ca exista un numar mare de producatori,exista si un numar mare de colectii. Din punctul de vedere al culorii, vom putea alege absolut orice nuanta pentru a ne mobila podeaua si peretii baii. Se poarta foarte mult combinatii de alb si negru, alb si rosu sau alb si portocaliu. Este indicata folosirea unor culori deschise in combinatii deoarece aceasta da senzatia de marire a spatiului incaperii de baie.

Dimensiunea baii influenteaza in mare masura alegerea pe care o veti face. O baie cu spatiu redus va necesita selectia unor placi ceramice in nuante deschise care sa dea senzatia de spatialitate. Aici se incadreaza baile de apartament care vor arata intotdeauna mai bine daca va fi placata in culori deschise precum bej, crem sau alb. Faianta si gresia in nunate deschiuse redau aspectul de proaspat reusind sa reflecte lumina si sa creeze iluzia maririi spatiului. Este indicat sa spargeti monotonia combinand accesorii colorate cu nuantele deschise ale faiantei. Se creaza astfel un echilibru.

Amenajare gresie faianta baie
Amenajare gresie faianta baie

Daca baia este una de mari dimensiuni atunci puteti incerca combinatii noi. Puteti opta pentru gresie turcoaz, mov, albastru sau verde. De asemenea, negrul sau griul pot deveni optiuni de luat in seama. Va recomandam ca marimea placilor de gresie si faianta sa fie direct proportionala cu marimea peretilor si a pardoselii.

Gresie antiderapanta baie
Gresie antiderapanta baie

Pentru baie se recomanda gresie mata rectificata sau texturata cu aderenta sporita. In majoritarea timpului avem umiditate crescuta in baie de aceea este indicat sa prevenim eventuale accidente. Gresie si faianta texturata creaza un efect deosebit in orice baie, reprezentand asadar un plus si la capitolul design. In conditiile in care veti alege insa sa montati o gresie cu suprafata lucioasa, este indicat sa dotati baia cu covorase antiderapante care sa sporeasca siguranta celor care tranziteaza incaperea. Gresia cu suprafata lucioasa se va dovedi mai facil de intretinut, lipsa ridurilor care sa retina murdaria, fiind principalul ei avantaj.

One thought on “Cum alegi gresia si faianta in baie – sfaturi utile

  1. Pingback: 6 idei de amenajare pentru o baie mică - Sfaturi pentru un design reușit! – Epardoseli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *