De ce se monteaza covor pvc si tapet antibacterian in spitale

Covor pvc conductiv spital Tarkett

Recomandari pardoseli din pvc si tapet profesional pentru spatii de spital si cabinete medicale

Pardoselile si peretii din spitale trebuie sa respecte normativele impuse de Ministerul Sanatatii; trebuie sa fie antiderapante, fara rosturi, foarte usor de curatat si igienizat si concepute din materiale tratate antibacterian si antifungic. Acestea trebuie sa induca pacientilor senzatia de confort si de siguranta si, in acelasi timp, sa intruneasca normele tehnice si pe cele de igiena. Minimalizarea riscului de transmitere a infectiilor este primordial.
O alta proprietate in cazul pardoselilor dintr-un bloc operator sau dintr-un salon este ca acestea sa previna descarcarile electrostatice, deoarece astfel pot aparea disfunctionalitati sau erori ale echipamentelor medicale electronice. De aceea suprafata din covor pvc conductiv trebuie sa preia descarcarile electrostatice. Pentru aceasta nevoie compania Tarkett a conceput tipuri de covor pvc conductiv. Acest material are o clasa de trafic comercial extrem, coeficient de alunecare R9, rezistenta la foc si o stabilitate dimensionala foarte buna.
Covor pvc si tapet Tarkett montat in hol de spital
Covor pvc si tapet Tarkett montat in hol de spital
Tapetul PVC antibacterian Tarkett este flexibil si usor de mulat pe colturile peretilor, cu o buna stabilitate dimensionala. Acoperitor permanent pentru pereti, tapetul PVC este tratat astfel incat sa indeplineasca cele mai exigente standarde de igiena – tratament antibacterian si antifungic.
Tapetul antibacterian este recomandat a fi utilizat in special in cadrul spitalelor, cabinetelor medicale si sanatoriilor: grupuri sanitare, camere operative, camere de reabilitare, etc. Este deosebit de important ca igiena sa fie ireprosabila in aceste spatii, indeplinind cu strictete normele existente. Acest tip de tapet se aplica usor, finisand intr-un mod eficient incaperea.
Tapet pvc antibacterian
Tapet pvc antibacterian
Modelele de covor pvc antibacterian si tapetul de la Tarkett sunt special concepute pentru spitale. Aceste materiale, prin natura lor, sunt antibacteriene si antifungice, au o rezistenta mare la abraziune si este usor de intretinut. Pentru zonele de circulatie recomandam modelele de covor pvc linoleum antiderapant, antistatic, rezistent la trafic extrem si cu o rezistenta mare la abraziune, tratat antifungic si antimicrobian.
Covor pvc in bucatarii
Covor pvc in bucatarii
Pentru ca sunt zone unde pardosealile intra adeseori in contact cu apa si detergenti, acestea trebuie sa fie foarte rezistente la umiditate si la contactul cu diferiti agenti chimici, sa nu aiba rosturi si sa poata fi curatate si igienizate facil. La fel si bucatariile, sunt spatii functionale care trebuie tratate ca atare. Pardoselile din bucatarie trebuie sa fie si ele antiderapante, durabile, rezistente, fara rosturi, usor de curatat si de intretinut si, bineinteles, sa respecte normele de igiena pentru aceste tipuri de spatii. In sprijinul igenizarii acestor spatii Tarkett vine cu solutii pentru pardoseli si pereti profesioniste. Recomandam covorul pvc omogen de minimum 2 mm grosime, antiderapant cu granule minerale in toata masa materialului. Pvc-ul ideal pentru bucatarii trebuie sa reziste la temperaturi extreme, sa nu aiba rosturi, sa fie rezistent la pete, sa includa tratament bacteriostatic, respectiv sa fie usor de curatat si de igienizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *