Cum sa iti amenajezi dormitorul cu tapet

Stil si personalitate in colectiile de tapet pentru dormitoare unice

Cant vrei sa amenajezi, tapetul reprezinta expresia personalității si a stilului unui dormitor sau living si poate fi elementul de decor ce face diferenta in amenajarea unui dormitor sau unui living. Tapetul decorativ este o modalitatea de a da stralucire si stil unei încaperi, iar montarea corecta îi asigura o rezistenta indelungata. In ultimii timp, designerii de interioare au marsat in crearea celor mai extravagante modele tapet, ceea ce ne ofera noua, clientilor o multitudine de posibilitati de reamenajare. Totodata, aceasta varietate mere de posibilitati in ceea ce priveste tapetul, ne pune uneori in incurcatura. Specialistii Tdf.ro iti ofera sfaturi utile pentru alegerea modelelor de tapet potrivite pentru dormitorul sau living-ul tau.

Tapet Cristiana Masi Italia
Tapet Cristiana Masi Italia

Inainte de toate, trebuie sa tii cont de dimensiunile camerei pentru care alegi modelul de tapet, precum si de luminozitatea din camera respectiva. Tapetul de dormitor în culori inchise da impresia de claustrofobie daca este montat intr-o camera de mici dimensiuni. Pentru o astfel de camera cele mai potrivite modele de tapet sunt cele in culori deschise, care au usoare urme de imprimeuri. Dacă doresti sa scoti in evidenta un anumit colt din camera, poti sa alegi tapet doar pentru un singur perete. In acest fel, vei da unicitate camerei tale, vei crea un joc frumos de culori si texturi, lucru care ii va impresiona placut pe cei care iti vor vizita casa. Intr-un apartament de bloc este suficient sa alegi un singur model de tapet sau maxim doua. Dintre acestea doua, unul trebuie sa fie într-o singura culoare sau celălalt in motive diferite, cercuri, patrate sau modele cu flori. Pentru tapet living unde aveti spatii mari poti sa alegi dintr-o mare varietate de modele.

Tapet lavabil Parato Italia
Tapet lavabil Parato Italia

Orientarea incaperii influenteaza si ea alegerea culorii tapetului. in camerele insorite poti folosi aproape orice culoare, cu amendamentul ca trebuie sa ai grija la nuantele de galben, alb sau auriu care pot fi obositoare atunci cand soarele cade pe ele. Astfel de culori vor arata mai bine in camere cu orientare spre nord sau vest, in timp ce in camerele luminoase contrastul cu nuante de albastru, verde sau rosu vor avea un efect puternic.

Tapet Limonta Domus Parati
Tapet Limonta Domus Parati

Modelele de tapet cu dungi verticale sau orizontale pot influenta aspectul camerei. Pentru un dormitor cu tavan jos alege tapet cu dungi verticale pentru a crea impresia de înaltime. In schimb, dungile si imprimeurile orizontale ofera iluzia unei încaperi mici, ceea ce face modelul de tapet cu dungi orizontale potrivit camerelor foarte inalte.

Inspira-te modelele de tapet de perete oferite de tdf.ro si creaza-ti un spatiu mirific in locuinta ta.

One thought on “Cum sa iti amenajezi dormitorul cu tapet

  1. Pingback: Cum scoți în evidență un perete de accent? 4 elemente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *