Alegerea podelei ideale camerele cu incalzire in pardoseala

Parchet montat pe incalzire in pardoseala

Instalatiile de incalzire in pardoseala sunt din ce in ce mai solicitate pe piata constructilor din Romania. In scurt timp vor deveni solutia principala pentru incalzire. Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari au adoptat acest tip de instalatie, datorita avantajelor multiple oferite de acest sistem. Chiar si propietarii de apartamente in blocuri vechi, au inceput sa-si schimbe clasicele instalatii de incalzire, cu cele prin pardoseala.

Dar sa vorbim putin despre avantajele oferite de acest sistem inovativ:

  • Temperatura este constanta pe toata suprafata camerei, rezultand un grad ridicat de confort
  • Un consum mai mic cu pana la 20% decat sistemele clasice cu radiator, deoarece nu necesita setarea unei temperaturi foarte ridicate.
  • Disparitia radiatoarelor, tevilor si a robinetilor imbunatateste considerabil aspectul estetic al incaperii.
  • Cresterea spatiului util, peretii „blocati” de radiatore, devin liberi pentru alte intrebuintari.
  • Caldura este eliberata prin pardoseala, cea ce inseama ca nu mai trebuie sa avem grija celor mici cand se joaca pe podea.

Cea mai frecventa intrebare care apare leagat de incalzirea in pordosela este referitoare la eficienta podelei, toti dorind un randament termic cand mai bun. Va prezentam pe scurt toate tipurile de pardoseli pretabile pentru acest sistem.

Tipuri de podele pentru incalzire in pardoseala

pardoseli-ceramice-incalzire-in-pardoseala-300x225

Pardoseli ceramice

Pardoselile ceramice sunt cele mai eficente pentru incalzirea in pardoseala, deoarece transferul de caldura este foarte rapid si economic.

Dispunem de o gama variata de modele de gresie tip parchet pentru livinguri si holuri, de la producatori premium, produse special create pentru instalatiile de incalzire in pardoseala.

Majoritatea designerilor si arhitectilor prefera parchetul in detrimentul gresie, cand vorbim despre sufragerii sau dormitoare.

parchet-incalzire-in-pardoseala-300x225 Parchet lemn stratificat

Parchetul stratificat este solutia cea mai des intalnita pentru camerele care dispun de o astfel de instalatie. Acesta are un aspect placut, o rezistenta termica foarte buna si ofera un randament termic de apreciat.

Portofoliul nostru de parchet stratificat cuprinde peste 500 de modele de parchet, de la producatori renumiti, precum: Barlinek, Karelia, Parador si Polar Wood.

Recomandam montarea prin lipire, cu adeziv silanic Bona R848T. Parchetul montat flotant nu este o solutie viabiala pentru acest tip de incalzire, deoarece intre sapa si parchet se afla folia si o perna de aer (parchetul nu are contact 100% cu folia si sapa), care impreuna, au rol de izolator termic si automat pierderea de energie termica este cu 15-20% mai mare decat la un parchet montat prin lipire.

Mocheta si covoareincalzire-pardoseala-mocheta-300x217

Daca obtati pentru o pardoseala textila, trebuie neaparat sa stiti ca cele mai eficiente materiale sunt cele sintetice. Va recomandam covoarele si mochetele din PA (poliamidica), deoarece au cel mai bun randament. Materialele naturale, cum ar fi de exemplu lana, nu sunt recomandate in locuintele prevazute cu o astfel de pardoseala. Va invitam sa aruncati o privire peste modele nostre de mocheta trafic intens, pretabile pentru incalzire in pardoseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *