Ce parchet sa aleg? Amenajare cu parchet stratificat!

Parchet Stratificat -Stejar-Coriander-Barlinek-1024x683

Preferintele romanilor in materie de amenajari interioare se schimba, adaptandu-se tendintelor de peste hotare. Astfel, atunci cand vine vorba de amenajarea pardoselii, tot mai multi aleg parchetul stratificat, in culori deschise si cu placi de dimensiuni mari.
Parchet-Stratificat-Alb
Parchetul triplustratificat este tot mai des ales de romani, in special cel din stejar, datorita proprietatilor sale si a multiplelor avantaje fata de cel din lemn masiv sau cel laminat. Parchetul stratificat nu ”lucreaza in timp”, comparativ cu cel din lemn masiv, a carui stabilitate dimensionala depinde de umiditatea lemnului. De asemenea, este mai rezistent la umiditate decat cel din urma, foarte rezistent la zgarieturi si cu un aspect elegant.

Amenajare cu Parchet Stratificat

Parchetul stratificat se aseamana cu cel masiv daca ne referim la aspectul exterior. Este elegant, putand fi lacuit dupa preferinte. Il gasim in comert in mai multe finisaje:  parchet mat (lacuit cu lac mat), lucios sau superlucios (lac in mai multe straturi). De regula parchetul stratificat se achizitioneaza direct lacuit, dar suporta ulterior raschetare si re-lacuire, daca se doreste. Se preteaza pentru incaperi elegante (camere de zi, dormitoare) atat la bloc cat si la case.

Parchet-Stratificat-Stejar-Tip-Dusumea

Parchet-PanForte-Barlinek-1024x683În functie de stilul in care este decorata o încapere va fi ales si tipul de parchet si esenta din care este fabricat. Designerii recomanda, pentru interioarele exclusiviste, esente exotice, care nu doar ca vor transforma camerele si le vor conferi un aspect elegant, dar au si o durabilitate mare. Mai mult decat atât, designerii de renume recomanda combinatiile de esente si culori în ceea ce priveste parchetul. Astfel, pardoselile se transforma in adevărate opere de arta, iar interioarele sunt elitiste.

Parchet-Stejar-Coriander-Barlinek-1024x683

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *